Landskrona – snacka om den!

”Vad här är vackert, just nu. Man kunde bjuda hit folk och låta dem betala för att få sitta vid vår strand och se sundet.”

Detta ska Selma Lagerlöf ha sagt om Landskrona – platsen som var hennes hem då författarkarriären inleddes. Och det är svårt att säga emot Selma, även en kall och stormig aprilonsdag. Landskrona är verkligen vackert beläget med utblick över Öresund, och betyget blir inte sämre av att varje gatsten och husknut verkar ha en lång och spännande historia att berätta… (stort tack Therese för rundvandringen i din hemstad!)

Anledningen till att mina tankar går till Selma och Landskrona är att hela traineegänget + koordinator i förrgår spenderade en dag på besök i kommunen, som för övrigt kan titulera sig pigg och välbehållen 600-åring om ett år!

Kommunbesöket gav både inspiration och goda exempel på det utvecklingsarbete som kommunal sektor kan – och ska – vara med och driva!

Dagen inleddes med ett möte med tf stadsdirektör Stefan Johansson, som berättade om sitt brinnande engagemang för Landskrona och om hur arbetet fortlöper för att kommunen ska bli en än mer attraktiv plats att leva och verka i. En utveckling som går i positiv riktning.

Vidare mötte vi jämlikhetsutvecklaren (alla kommuner borde enligt mig ha en sådan tjänst) Hannes Franzén. Hannes arbetar med det tvååriga, ESF-finansierade projektet Jämlika Landskrona, en satsning vilken syftar till att kvalitetssäkra stadens verksamheter ur ett jämlikhetsperspektiv. Mötet med Jämlika Landskrona gav mig verkligen pepp! Men även en hälsosam reality check genom leken ”ett steg framåt” där vi fick konfronteras med våra egna, stereotypa föreställningar… tänkvärt.

Slutligen fick vi även träffa Sanna Lilie, projektledare för KELA – kreativt entreprenörskap Landskrona. Sanna leder ett treårigt projekt, finansierat av Region Skåne och Landskrona stad, vilket syftar till att bidra till ett mer levande och kreativt Landskrona, med hjälp av bärkraftiga kulturella och kreativa företag. Låter det som ett inspirerande möte? Det var det också!

Ett omfattande utvecklingsarbete är på gång i Landskrona – en kommun som med rak och stolt rygg kan blicka ut över Öresund.

– Så snacka om det!

//Sara B

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s