Ensam är (inte) stark.

Jag tänkte tillägna det här blogginlägget till mina närmsta kollegor och det är traineegrupp 6: Sarah, Negin, Niklas, Sara, Jasna, Elin, Johanna, Fredrik, Therese och Sophia.

Vem som myntade ordspråket ”ensam är stark” vet jag inte. Vad jag dock vet är att jag inte är beredd att hålla med. Jag är kapabel att klara av mycket själv, men tillsammans med andra blir det mycket bättre och mycket roligare.

I sju månader har vi nu följts åt, mina traineekollegor och jag. Vi pratar ofta om vilken förmån det är att vi har varandra. Vi stöter och blöter saker och hjälps åt i alla situationer. Vi har startat Tour d’ trainee där vi hälsar på hos varandra och har en trevlig kväll ihop med mat, dryck, musiktävlingar och annat. Vi vet ganska mycket om varandra, både bra och dåliga sidor, vad man har gjort och varit med om tidigare i livet och hur ens privatliv ser ut för tillfället. Vi kan vara ärliga mot varandra och säga vad vi tycker och tänker utan att någon tar illa upp. Vi har skrattat mycket, gråtit lite och varit oense ibland.

Det vi har gått igenom ihop under dessa månader tror jag är en styrka för oss som grupp. Vi är elva olika individer, men är samtidigt väldigt lika. Vi är drivna och vill alla väldigt mycket! Det finns ingen som inte är beredd att hugga i när det behövs och när vi ska arbeta i smågrupper finns det inga naturliga indelningar, utan det går lika bra att arbeta med vem som helst. Sist men inte minst har vi väldigt kul ihop och det är något av det viktigaste för att man ska prestera bra och orka när det är tufft ibland. Jag har fått tio nya vänner i och med traineeprogrammet! Jag är säker på att vi kommer att hålla kontakten även efter programmets slut och fortsätta att hjälpa och stötta varandra genom arbetslivet.

/Caroline

 

 

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s