Frida Mattelin

Ålder: 31

Hemstad: Lund

Utbildning: Pol mag från Lunds Universitet och kandidatexamen i samhällsgeografi från Växjö Universitet

Nuvarande yrke: Projektledare

Traineegrupp: 3

Här var jag trainee och dessa arbetsuppgifter hade jag: Jag hade min huvudsakliga placering i Helsingborg stad där jag arbetade som samhällsplanerare i stadsutvecklingsprojektet H+. H+ är ett långsiktigt projekt med visionsår 2035, därför var det viktigt med framtidsfokus i utredningsarbetet. Jag arbetade framförallt med idéer för framtidens offentliga service och boende.

Under min utbytesperiod arbetade jag på kommunkansliet i Båstad som utredare. Dels arbetade jag med omvärldsanalys och dels med en utredning kring möjligheterna att införa lag om valfrihet (LOV) inom äldreomsorgen.

Vad har du arbetat med sedan du avslutade traineeprogrammet? Efter jag slutade traineeprogrammet arbetade jag kvar i Helsingborg stad som samhällsplanerare en period innan jag fick barn och var föräldraledig. När jag sedan kom tillbaks till arbetslivet fick jag en tjänst som projektledare för ett Skåne Nordväst gemensamt utvecklingsprojekt. Projektet syftar till att stärka de tio nordvästskånska kommunerna som attraktiva och effektiva arbetsgivare.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du fick under din traineeperiod? Jag fick lära känna mig själv på ett nytt sätt, mina styrkor och svagheter och hur jag kan utnyttja dem. Det allra viktigaste var att jag fick prova mina vingar i skarpa, utmanande uppgifter och se att de höll. Det har gett mig kraft och självförtroende i min fortsatta karriär.

Vilket är ditt starkaste minne från traineeperioden? Mina traineekompisar och den gemenskap och sammanhang som vi bildade. Det var speciellt att arbeta tätt tillsammans som grupp under så lång tid (16 månader). Genom upplägget på programmet med många gemensamma utbildningsdagar, aktiviteter och projekt lärde jag mig mycket om hur gruppdynamik fungerar både i teorin och i praktiken. På det sättet lärde jag mig också mycket om mig själv.

Vad vill du skicka med till framtida traineer? Ta tillvara på tiden som trainee genom att vara med i så många olika sammanhang som du kan. Under etiketten trainee finns helt andra friheter att prova på och testa grejer som du som en ordinarieanställd inte har. Ta chansen att ta dig ut ur din egen comfortzone och prova nya grejer, det är ju inbyggt i konceptet att som trainee vara ny, ung och nyfiken och därmed också tillåtet att misslyckas och trampa fel, det viktiga är att du försöker trampa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s