Klas Croona

det är inte vad du gör, utan vad du tror som har betydelse.”

Ålder: 28
Hemstad: Malmö
Utbildning: Fil.kand – Fastighetsvetenskap, Malmö Högskola. Fil.Kand – Ekonomie, redovisning, Lunds Universitet
Nuvarande yrke:
Fastighetsförvaltare
Var trainee i:
1. Helsingborg stad, Kärnfastigheter
2. Ängelholms kommun, tekniska kontoret, fastighetsavdelningen

Vad har du arbetat med sedan du avslutade traineeprogrammet?
Jag har haft två tjänster sedan programmet, båda på Kärnfastigheter. Efter traineeprogrammet började jag som ekonom och då var mina uppdrag redovisning, bokslut, verksamhetsstyrning i form av styrkort samt uppföljning. Nu arbetar jag som fastighetsförvaltare med ansvar för 40 objekt inom fritid- och idrottsfastigheter. Mitt uppdrag är se till att bevara realkapitalet, vilket sjunker ifall objekten inte underhålls, genom besiktningar och beslut av åtgärder. En del i arbetet är att se till att fastigheten ger de rätta förutsättningarna för den verksamhet som ska bedrivas och det är min uppgift att verkställa dessa anpassningar. Jag utformar även modeller för hur Helsingborg stads antagna energi- och miljömål ska uppnås bland mina objekt.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du fått under din traineeperiod?Systemkompetens så som förståelse för den politiska organisationen och arbetssättet. Nu förstår jag hur det fungerar i praktiken från förslag till färdigställandet. Min uppfattning är att många kommunanställda saknar förståelsen för hur verksamheten fungerar i sin helhet.

Vilket är ditt starkaste minne från traineeperioden?
De sociala klyfterna som jag fick uppleva i samband med lägenhetsbesiktningar för det bostadssociala programmet. Det fick mig att vakna upp och förstå det goda med ”välfärdsarbetet” – men också de spännande utmaningar man ställs inför i stadens regi!

Vad vill du skcka med till framtida traineer?
Ibland kändes det verkligen tufft, att förstå sitt sammanhang och vilken nytta man har av detta. Med facit i hand var det värt det, jag har skapat ett kontaktnät där jag vet vem jag ska vända mig till vid olika situationer. Jag hade gjort om de 16 månaderna igen. ”All though you struggling with doubts. I can assure that it’s all worth it in the aftermath.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s