Rima Axelsson Alamin

”Oavsett om traineen strävar efter att arbeta som specialist eller ledare, finns det en enorm fördel med att ha reflekterat över sin roll som individ och i grupp.”Rima

Ålder: 28 år
Hemstad: Lund
Utbildning: Multimediaingenjör med magister i kommunikation
Nuvarande yrke: webbstrateg på Skol- och fritidsförvaltningen, Helsingborgs stad.
Arbetsplats under traineeperioden: Svalövs kommun, Bjuvs kommun och Helsingborgs stad

Vad har du arbetat med sedan du avslutade traineeprogrammet?
Jag har arbetat på en kommunikations- och marknadsavdelning, som webbstrateg, ända sedan jag avslutade traineeprogrammet. En av mina viktigaste uppdrag för tillfället är projektledningen av kampanjsajten www.mintalang.se som handlar om gymnasievalet i Helsingborg 2011. Där har jag en produktionsgrupp som planerar och genomför olika aktiviteter för att kommunicera och marknadsföra våra kommunala gymnasieskolors programutbud. Exempel på hur vi genomför detta är via webbfilmer, marknadsföring via Spotify och Google ads. En annan stor del av mitt arbete handlar om varumärkesvården av Kunskapsstaden Helsingborg, en varumärkessatt kommunal skolverksamhet, något som är unikt i hela Sverige.

Vad bär du med dig från din tid som trainee?
Traineeprogrammet gav mig dels hårdfakta om den kommunala sektorn men också ett försprång i självinsikt. Programmet är tudelat mellan inskolningsdelen och den personliga utvecklingen. Oavsett om traineen strävar efter att arbeta som specialist eller ledare, finns det en enorm fördel med att ha reflekterat över sin roll som individ och i grupp. Det finns många moment i mitt vardagsarbete där lampan från traineetiden tänds, ”Aha, detta måste bero på att…”

En annan sak som jag uppskattar från traineetiden är vårt (traineegrupp 2007) gemensamma förhållningssätt gentemot arbetsplatsen och arbetsgivaren. Att vi var ett gäng som tycker att lojalitet är ett viktigt begrepp i arbetet. Det är det som skapar en stolthet och glädje i vardagsarbetet och som sporrar mig varje dag.

Sedan har jag haft förmånen att lära känna underbara personer från de små kommunerna som jag fortfarande har kontakt med och träffar i olika yrkessammanhang.

Vilket är ditt starkaste minne från traineeperioden?
Mitt starkaste minne är när jag och min traineekollega presenterade vårt projekt, MOSAIK – mångfald och samhörighet attraherar innovativ kompetens, inför kommunalråden och kommuncheferna inom Skåne Nordväst. Dels för att vi äntligen fick redovisa resultatet av ett års intensivt projektarbete, men också den adrenalinkick som det gav att stå framför dessa personer som har makten över denna region. Vi fick under presentationens gång åhörarna att både rynka på pannan och skratta högt, det var ljuvligt!