Elin Svensson

Ålder: 23 år

Hemort: Malmö

Kommun: Ängelholms kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen.

Utbildningsbakgrund: Politices kandidatexamen, med statsvetenskap som huvudämne.

Vilka är dina nuvarande arbetsuppgifter? Jag deltar bland annat i en satsning som syftar till att utbilda skolpersonal i entreprenöriellt lärande, där jag har en samordnande roll som kontaktperson för kommunen. Framöver kommer jag att bedriva uppföljnings- och utvärderingsarbete inom ramen för det utvecklingsarbete som sker inom skolans värld. Jag kommer även att arbeta med elevstatistik och elevprognoser, samt arbeta fram remisser, skrivelser och yttranden.

Hur tror du traineetjänsten kommer att utveckla dig i ditt fortsatta yrkesliv? Jag får chansen att skapa mig ett stort kontaktnät och jag får en bra överblick för organisationen inom och mellan olika kommuner på relativt kort tid. Jag erbjuds olika former av utbildning och kompetensutveckling, både individuellt och i team. Som traineer ställs vi ständigt inför nya utmaningar och uppdrag, och vi får en ordentlig chans att ”pröva våra vingar”. Allt det här tror jag ger en positiv självsäkerhet och en trygghet inför våra framtida uppdrag i yrkeslivet.

Vad är en viktig fråga för dig att driva inom kommunal sektor? Jag brinner för utbildningsfrågor, och det är verkligen en fråga där kommunen bär en viktig roll och ett ansvar gentemot medborgarna. Högkvalitativ utbildning i framtiden – det är ett av många kommunala uppdrag som verkligen gör mig inspirerad!

Vad är din vision för Skåne Nordväst? Min framtida förhoppning är att Skåne Nordväst kommer ha ett starkt signalvärde som sträcker sig långt utanför ramen av att vara ett geografiskt begränsat område på kartan. Jag hoppas att regionen kommer att präglas av god sammanhållning kommunerna emellan och attresursutbytet utnyttjas i flera olika sammanhang. Jag vill se att fler unga nyutbildade akademiker väljer att arbeta inom regionen, och att Skåne Nordväst är attraktivt i flera avseenden, för olika målgrupper.

Oväntad egenskap: Jag är en fena på att åka vattenskidor.

One response to “Elin Svensson

  1. Pingback: Hektisk kalender… | Traineeprogrammet Skåne Nordväst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s