Johanna Dahlqvist

Ålder: 24 år

Hemort: Västerås

Kommun: Höganäs kommun, kommunikationsavdelningen. Utbytesperioden i Klippans kommun på IT-enheten.

Utbildningsbakgrund: Fil.kand i strategisk kommunikation från Lunds universitet, Campus Helsingborg, samt fristående kurser inom företagsekonomi och kommunikation från San Diego State University.

Vilka är dina nuvarande arbetsuppgifter? Jag har sammanställt en ny kommunikationspolicy och har påbörjat arbetet med en digital kommunikationshandbok som ska fungera som ett praktiskt verktyg för alla anställda i kommunen. Jag har dessutom arbetat strategiskt med att öka Höganäs kommuns attraktivitet som arbetsgivare.

I Klippan arbetar jag med med att ta fram en webbhandbok som ska bidra till att samtliga webbredaktörer får samma förhållningssätt och  utgångspunkt när de skriver på den officiella hemsidan för kommunen.

Hur tror du traineetjänsten kommer att utveckla dig i ditt fortsatta yrkesliv? Jag är säker på att när jag har fullgjort dessa 16 månader, kommer jag att ha samlat på mig ovärderliga erfarenheter inom mitt yrkesområde. Jag vet att jag, i detta nu, lägger en väldigt bra grund för min fortsatta karriär och jag tror inte att jag kunde ha fått en bättre start på yrkeslivet. Jag får blanda teoretiska utbildningar med praktiskt arbete och jag träffar många inspirerande människor som jag förmodligen inte hade fått möjlighet att möta annars.

Vad är en viktig fråga för dig att driva inom kommunal sektor? Det finns jättemånga karriärmöjligheter inom den kommunala sektorn och det vill jag att fler ska få upp ögonen för! Jag vill jobba med att marknadsföra de valfriheter och utvecklingsmöjligheter som finns och jag vill att fler unga ska se kommunen som en attraktiv arbetsgivare.

Vad är din vision för Skåne Nordväst? Min vision är att alla i hela Sverige ska vilja bo i Skåne nordväst, tänk vad många nya grannar jag skulle få!

Oväntad egenskap: Jag är extremt pedantisk – var sak i min lägenhet har sin plats.

One response to “Johanna Dahlqvist

  1. Pingback: Hektisk kalender… | Traineeprogrammet Skåne Nordväst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s