Niklas Åkerström

Ålder: 28 år

Hemort: Höganäs

Kommun: Helsingborgs stad, Vård- och omsorgsförvaltningen. Var under den fyra månader långa utbytesperioden på kommunledningens kansli i Båstad kommun.

Utbildningsbakgrund: Politices kandidatexamen, med offentlig förvaltning som huvudämne. Har även studerat kurser i offentlig förvaltning på mastersnivå.

Vilka är dina nuvarande arbetsuppgifter? Just nu arbetar jag med den s.k. CEMR-deklarationen i Båstads kommun samt inventerar kommunens styrdokument. Innan har jag i Helsingborg varit delaktig som utredare i två stycken projekt: Uppföljning av ett lokalt vård- och omsorgsprogram vid demensproblematik i staden samt framtagande av lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen.

Hur tror du traineetjänsten kommer att utveckla dig i ditt fortsatta yrkesliv? Jag betraktar traineetjänsten som en flerstegsraket där alla steg är utvecklande för mig. Dels får jag möjlighet att använda mina akademiska kunskaper ute i ”verkligheten” på en arbetsplats. Jag får även där möjlighet att ta del av för mig nya ämnesområden. Utöver det får jag möjlighet till utbildning samt personlig utveckling. Samtidigt som allt detta bygger jag mig ett brett nätverk, både med personer som är etablerade på arbetsmarknaden samt liksom jag gör sitt intåg på arbetsmarknaden.

Vad är en viktig fråga för dig att driva inom kommunal sektor? Jag tror att medborgaren betraktar kommunen som en enhetlig organisation oavsett vilken del av den kommunala organisationen som på det formella organisationsschemat uträttar verksamheten. Jag tycker att förståelsen för detta, att all kommunal verksamhet oavsett utförare riktar sig mot samma ”kund”, är en viktig fråga att driva i kommunal sektor.


Vad är din vision för Skåne Nordväst?
Min vision om Skåne nordväst är att det ska bli en region där alla människor upplever att det finns plats för just dem, oavsett vad för drömmar och mål de har. Möjligheten finns genom exempelvis den omväxlande naturen. Men många mål kvarstår för att kunna uppnå denna vision. Till exempel måste alla människor kunna känna att drömjobbet finns i nordvästra Skåne. Detta oavsett ifall man är nyutexaminerad akademiker som drömmer om att på ett internationellt företag eller ifall man är praktiker som har drömmar om att starta en egen verksamhet. En region med en mångfacetterad befolkning är jag övertygad om blir en region att räkna med i framtiden.

Oväntad egenskap: Grym på att steka pannkakor på stormkök. Intresserad av småskaligt lantbruk och ska i höst gå en distanskurs om fårproduktion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s