Sophia Norén Nordling

Ålder: 25 år

Hemort: Skurup/Ystad

Kommun: Helsingborg, NSR AB (Nordvästra Skånes Renhållnings AB)

Utbildningsbakgrund: Har läst kandidatprogrammet i informationsproduktion på Högskolan i Halmstad och masterprogrammet i strategisk kommunikation på Lunds universitet, Campus Helsingborg.

Vilka är dina nuvarande arbetsuppgifter? Mina arbetsuppgifter består både av operativt och strategiskt arbete. Just nu arbetar jag främst med två internationella EU-projekt (Europa minskar avfallet och Waste to Resources) som båda syftar till avfallsminimering. Utöver sådana skarpa projekt arbetar jag strategiskt med sociala medier och operativt med informationsmaterial.

Hur tror du traineetjänsten kommer att utveckla dig i ditt fortsatta yrkesliv? Jag tror att traineetjänsten kommer att ge mig ökad självständighet i min profession som kommunikatör vilket också kommer att göra mig mer trygg och självsäker i min roll. Utöver det tror jag att det ges väldigt goda förutsättningar för mig att skapa ett ovärderligt nätverk som jag annars inte hade fått möjlighet till utan traineeprogrammet.

Vad är en viktig fråga för dig att driva inom kommunal sektor?Nytänkande och risktagande är två aspekter jag vill trycka på inom kommunal verksamhet. Som kommunikatör måste man våga att gå utanför den egna boxen för att kunna hitta nya, mer icke-traditionella eller beprövade vägar för att nå fram med sina budskap. För mig innebär det att arbeta kreativt och då måste man tillåtas att göra både rätt och fel oavsett verksamhet man arbetar inom.

Vad är din vision för Skåne Nordväst? Min vision för Skåne Nordväst är att det ska vara den mest attraktiva regionen i Sverige att leva, arbeta och bo i. Attraktivitet kan innebära väldigt många saker så som goda arbetsmöjligheter, vacker natur, närhet till Europa, stort kulturellt kapital och så vidare. Attraktivitet har därmed olika innebörder för alla och min vision om Skåne Nordväst som konkurrenskraftig region är att man ska kunna erbjuda något för varje individ.

Oväntad egenskap: Jag är en riktig tänkare och hobbyfilosof.

One response to “Sophia Norén Nordling

  1. Pingback: Hektisk kalender… | Traineeprogrammet Skåne Nordväst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s