Therese Månsson

Ålder: 26 år                                                          

Hemort: Landskrona

Kommun: Landskrona stad, Statsledningskontoret/
kommunikationsavdelningen.      

Utbildningsbakgrund: Kandidatexamen i företagsekonomi och mastersexamen i strategisk kommunikation

Vilka är dina nuvarande arbetsuppgifter? Jag är bland annat kommunikationsansvarig för Landskrona stads 600-årsjubileum som jag även kommer att arbeta med efter traineeprogrammets slut. Jag är även ett kommunikationsstöd för Landskrona stads trygghets- och säkerhetsavdelning som jag också kommer att arbeta med efter traineeprogrammet slut. Därutöver har jag andra uppgifter på centrala kommunikationsavdelningen, framförallt att jobba med en tidning för nyinflyttade och sitta med i en arbetsgrupp rörande varumärkesarbete.

Hur tror du traineetjänsten kommer att utveckla dig i ditt fortsatta yrkesliv? Min kompetens som kommunikatör har ökat massor, och jag vet att det kommer fortsätta. Jag känner mig mycket säkrare på min roll än vad jag gjorde för ett år sedan.  Jag blir också allt mer ödmjuk inför andra människors kunskap och vad jag kan lära mig av dem, vilket gör att utvecklingsmöjligheterna känns oändliga.

Vad är en viktig fråga för dig att driva inom kommunal sektor? Jag tycker det är viktigt att det sker en samverkan mellan invånare, näringsliv, föreningsliv och kommunal verksamhet. Kommunen har en viktigt roll i samhällets och dess utveckling men kan inte driva denna utveckling utan stöd från och utan att stödja aktörer utanför den kommunala verksamheten. Denna samverkan är något jag vill vara med och bidra till.

Vad är din vision för Skåne Nordväst? Att det ska bli en unik region som präglas av samarbete mellan tio i sig unika kommuner. Både näringsidkare, turister, boende och yrkesverksamma ska trivas och känna att de får ut något bra av samarbetet.

Oväntad egenskap: Att jag talar ”p-språket” flytande. Oerhört praktiskt om man har en vän eller syskon som också kan det, annars ganska oanvändbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s