Elva kommuner i samverkan

Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Vi är en politisk samarbetsorganisation som består av elva kommuner. Vi arbetar tillsammans eftersom vi tror att vi blir starkare tillsammans än vad vi är ensamma. Vi vill skapa möjligheter för människor att mötas, skapa platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar.

Verksamhetsidé

Syftet med vårt arbete är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vår verksamhetsidé är att samarbeta för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna.

Vision

Vår vision är att Familjen Helsingborg år 2020 upplevs som en sammanhängande stad och är en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner.

Samarbetsområden

Inom Familjen Helsingborg samarbetar vi inom ett 40-tal olika områden. Vi samarbetar bland annat inom infrastruktur, näringsliv, lärande, öppenhet och inkludering och miljö. Andra områden är samhällsplanering, socialtjänst, boende, trygghetsfrågor, kultur, räddningsverksamhet och HR. Samarbetet bedrivs i nätverk med representanter från kommunerna.