Maria Karlberg

Ålder: 27 år

Utbildningsbakgrund: Examen i Utveckling av E-tjänster från Högskolan Dalarna. Även fristående kurser inom bl.a. statsvetenskap, filmskapande och marknadsföring.

Kommun: Svalövs Kommun (utbyte i Ängelholm mars-juni)

Vad är dina nuvarande arbetsuppgifter?

Just nu jobbar vi med E-tjänstportalen för Svalövs kommun för att kunna erbjuda invånare och anställda en smidigare interaktion. Jag är lite av spindeln i nätet i denna fråga och arbetar med att samordna de olika sektorerna så att de alla blir väl representerade inom portalen och får de förutsättningar som behövs för att kunna dra nytta av tjänsterna fullt ut i sin verksamhet. En typisk dag kan jag bygga ihop någon e-tjänst, sitta i möten gällande planering av större digitaliseringsprojekt samt agera kontaktperson gentemot tjänsteleverantörer. Är jag inte på mitt kontor vid datorn så är jag på möten helt enkelt!

Vad förväntar du dig av din period som trainee?

Jag hoppas kunna lära mig mycket om hur man jobbar inom kommuner med omställningar och projekt från ax till limpa. Eftersom jag har en bred och generell kunskap inom digitaliseringsutveckling från min utbildning hoppas jag kunna utnyttja detta samt fördjupa mig i de saker som jag brinner lite extra för och vill jobba vidare med, bl.a. digitaliseringsplaner och ramar över hur vi kan arbeta så effektivt som möjligt inom kommunen. Även lite mer praktiska kunskaper hoppas jag kunna slipa på, som t.ex. användbara programmeringsspråk som vi kan använda oss av i vårt arbete framåt.

Dold talang:

Jag är sjukt vass på musik- och filmquiz!