Regionalt Forum 2017

Här kommer första blogginlägget från den nya traineegruppen. Jag heter Adam Sandgren och jobbar i Örkelljunga kommun som samhällsutvecklare. Tanken är att vi i den nya traineegruppen ska ta över denna bloggen och dela med oss av våra upplevelser och tankar.

Jag var på Regionalt Forum där medlemmar från både den offentliga och ideella sektorn möttes för att prata om hur vi kan samverka för att involvera den ideella sektorn i arbetet för våra kommuninvånare. Det var ett inspirerande forum där mycket nätverkande var på agendan. Jag fick även möjligheten att medverka på två seminarium (där ett var betydligt mer spännande än det andra). Jag fick lyssna på hur Malmö stad har jobbat tillsammans med sina ideella föreningar och krafter för att göra en överenskommelse för ökad inkludering och ökat samarbete. Det är ett enormt jobb som de lagt ner och arbetet har resulterat i en plan för hur detta arbetet ska fortsätta. Det är enkelt sagt en form för samarbete mellan Malmö stad och stadens civilsamhälle. Om ni vill gräva djupare i det kan ni enkelt googla på Malmöandan.

Jag ska väl också nämna att vi var i bioborgen i Osby under dagen och fick lyssna på hur de regionala politikerna ser på ett utökat samarbete. De vill att kommunerna ska tänka långsiktigt och använda sig av det fantastiska engagemang som finns hos den ideella sektorn. Samtidigt ska den offentliga sektorn vara försiktiga att styra för mycket utan hålla det på rätt nivå.

Sammanfattningsvis var det väldigt roligt att lyssna på alla kloka idéer som finns ute hos föreningslivet och hur vi i offentlig sektor ska tänka för att få ut det mesta av deras härliga engagemang i olika frågor. Som trainee får man vara med om väldigt många olika och roliga saker och såhär två månader in känns traineeprogrammet helt rätt för mig!

Mvh Adam

Avbryt

Lämna en kommentar