Nytt år, en massa nya möjligheter!

Nytt år, en massa nya möjligheter!

En höst i traineeprogrammet passerade förbi otroligt fort. Traineeprogrammet har hittills varit väldigt spännande och har gett mig en massa nya erfarenheter. Hösten bestod av att sätta mig in i Rååns vattenråds organisation och påbörja arbetet med att utveckla den. Jag fick även delta på flera konferenser, som bland annat utgick från FNs globala mål och visade exempel på hur målen kan implementeras i olika organisationer. Superspännande!

Min arbetsplats, den miljöstrategiska avdelningen på miljöförvaltningen i Helsingborg är fantastisk på så många sätt. Jag blev snabbt en i gänget och inspireras dagligen av den kompetens som finns omkring mig. Majoriteten av kollegorna på min avdelning är marinbiologer eller liknande vilket är ganska långt ifrån min samhällsvetarutbildning. Det skapar intressanta och utvecklande diskussioner med kollegorna då vi har olika perspektiv på många frågor.Tiden fram till utbytet (1 mars) kommer jag projektleda ett stadsövergripande projekt där vi ska ta fram riktlinjer för konstgräsplaner i Helsingborg stad. Det är en väldigt spännande utmaning då jag inte har jobbat som projektledare tidigare. Jag har fått mycket eget ansvar vilket är lite skräckblandad förtjusning, det är himla kul att min chef tror på mig och låter mig lägga upp arbetet som jag vill, samtidigt som det också gör det lite läskigt. Jag har dock alltid hjälpsamma kollegor att vända mig till med frågor om det behövs. Två av fem möten är avklarade och det blir bara roligare (och lättare) ju längre tiden går.

Det roligaste med traineeprogrammet är att jag har fått testa på så många olika saker och fått utbildning inom bland annat projektledning och teamutveckling. I veckan gjorde vi en IPU-analys (färganalys som bland annat används i ”Omgiven av idioter” :)) med mitt team. Det är så spännande och lite provocerande att reflektera kring beteende, men det kanske tillhör mitt blå beteende att vara ifrågasättande kring resultatet…

/Sofie Johansson

Avbryt

Lämna en kommentar