Vilken kommun är du?

”Regionalt Forum 2017”, ”Över två månader in i traineeprogrammet. Över 1000 nya tankar”, ”Gott & blandat”, ”Vad är en vanlig dag?”, ”Nytt år, en massa nya möjligheter”. Ja ni hör, det har hunnit hända en del under våra första fem månader som traineer. Följer ni oss på Instagram får ni ta del av ännu fler godbitar.

Vi är som grupp överens om att vi dagligen har varierande arbetsuppgifter. Men trots det, så har man hunnit känna ansvar över sina specifika arbetsområden. Nu är det ungefär två veckor kvar tills vi går på våra utbyten i fyra månader (något som vi både ser fram emot, men som samtidigt ger separationsångest från våra hemkommuner). Nu känner man sig hemma i sin kommun, man ÄR sin kommun – jag är Klippan. Man har skapat en ny vardag under dessa fem, snart sex månaderna, och det är något fint med det. En härlig vardag.

Under mitt utbyte kommer jag att vara i Helsingborgs stad på stadsledningsförvaltningens kommunikationsavdelning. Jag ser verkligen fram emot nya utmaningar och att få fortsätta utvecklas som digitaliseringsutvecklare. Jag är övertygad om att denna perioden kommer att vara helt rätt ”skola” för mig. Jag är dessutom fast i tron om att Helsingborg och kommunikationsavdelningen snabbt kommer att bli min nya vardag. Jag kommer även att byta identitet – jag är Helsingborg.

Det är väldigt intressant hur man blir sin kommun och hur man representerar hela traineeprogrammet. Och det gör jag med stolthet. Jag och min traineekollega Sandra Bingström blev intervjuade utav Dagens Industri i början på året. Hur är det att vara trainee? Hur är det att jobba i den offentliga sektorn? Varför sökte vi till traineeprogrammet? Dessa frågor och mycket mer kan ni läsa om i artikeln som är länkad nedan:

http://analyssamhalle.se/article/de-trivs-med-jobbet-som-trainee-i-offentlig-sektor.html

P.S Självklart hade jag på mig kavaj i blå färg – jag representerar ju Klippan. Men, får jag äran att vara med i ännu en intervju under min utbytesperiod kommer jag sitta där i en röd kavaj ?

Jag hoppas att ni alla bär er yrkesroll och representerar er kommun med självsäkerhet. Vilken kommun du än är i Familjen Helsingborg – du har miljoner anledningar till att vara stolt.

Bästa hälsningar, Martina Projkovska

Avbryt

Lämna en kommentar