Vem hade kunnat önska sig en finare alla hjärtans dag present 2018?

Ibland finns det dagar då jag tvivlat på att det jag studerat i 3,5 års tid lett mig till det som var tanken från början. Sanningen är väl att mina drömmar och mål som jag hade för snart 4 år sedan, innan jag började studera och i samma stund som jag valde att tacka ja till mina kurser och utbildningar, förändrats med tiden. Jag började studera på Malmö högskola och Halmstad högskola direkt efter gymnasiet och hade länge drömt om att arbeta med HR frågor. Min uppfattning var att jag ville arbeta nära medarbetarna, -Jag vill vad som är bäst för hela människan eftersom jag själv gått igenom en del.

Att jag, för snart ett år sedan satt inför familjen Helsingborgs rekryterare på Mindpark i Helsingborg och kommunhuset i Ängelholm och berättade om min strävan efter att bli HR-specialist, kändes då som ett rimligt mål. Idag, med facit i hand, vet jag att jag kan bli så mycket mer, att jag har mer att ge än att växa in i en roll. Att vidga mina vyer och agera spindel i nätet samtidigt som jag hjälper till att utveckla min kommun, dess chefer och medarbetare och slutligen kunna påverka medborgarnas trivsel, är för mig mycket större än jag kunnat ana.

Tidigare hade tanken av att arbeta i en kommun aldrig slagit mig. Idag vet jag att det ger mig en möjlighet att utvecklas och växa som individ på ett ovillkorligt sätt. Typ, nästan som gränslös kärlek.

Idag har jag arbetat i Landskrona stad i snart 6månader. De har gett mig utrymme att utvecklas och jag har blivit lyssnad på, fått ta ansvar men också fått vara mig själv. Nej, alla dagar har inte varit enkla, det tar tid att växa in i en yrkesroll och våga pröva sina vingar och släppa tryggheten bakom skolbänken. Under min tid i Lanskrona har jag fått vara delaktig i arbetsrättsliga förhandlingar. Men jag har också fått arbetsuppgifter som innefattat en beskrivning av lönebildningens alla processer som en del av vårt arbetsnät. Jag har fått arbeta med rekrytering, lönekartläggning, lönebildning, policyskrivning, kartläggning av våra HR processer, statistik och nu, även som processledare inför den kommande GDPR lagen.

Är jag idag där jag förväntade mig att vara för ett år sedan när jag tackade ja till tjänsten som HR- trainee i Landskrona stad?

Nej. Jag är tvärtom bortom det jag någonsin kunnat ana. Första dagarna med Traineegruppen kunde man bevittna en tyst och nervös tjej som tvivlade på sin kapacitet och om hon skulle passa in. Idag, 6 månader senare ser både traineegruppen och mina arbetskollegor en tjej som växt med tiden, idag mer självsäker än dagens början.

Om snart två veckor kommer jag att påbörja min utbytesperiod i Bjuvs kommun, vilket jag ser fram emot med blandad förtjusning, såklart. Då blir det ännu ett äventyr, med nya kollegor och nya arbetsuppgifter. Under de fyra månaderna kommer jag att utvecklas, men jag kommer också att ha nya mål och nya drömmar än vad jag har idag, för vet ni? Det förändras med tiden!

Jag kan inte tänka mig en finare alla hjärtans dag present!

/Daniella

Avbryt

Lämna en kommentar