Utbytestider

För två veckor sedan så gick jag igenom dörrarna hos socialförvaltningen med blandade känslor, spänning, vemod och förväntan. Det var dags för mina sista dagar på vuxenenheten innan utbytet. Dessa dagar lämnade jag över mina ärenden, packade ihop mina saker och sa hejdå till alla underbara människor som man har lärt känna. För att sedan packa om väskan och med fjärilar i magen kliva in genom dörrarna på min kommande arbetsplats under fyra månader, nämligen Helsingborgshem.

Mina första dagar på Helsingborgshem har varit kantad av mycket info och många namn. De första dagarna har varit fyllda med tankar, idéer och reflektioner. Man jämför allt som händer med sin ordinarie arbetsplats. Exempelvis ”Här finns det många fler tedrickare än på Socialförvaltningen” är en av tusen tankar som far genom huvudet när man går igenom kontoret på morgonen. Den största och roligaste skillnaden mellan mina arbetsplatser är den fysiska arbetsmiljön. Nu kanske ni undrar hur kan den fysiska arbetsmiljön vara rolig? På Socialförvaltningen så har jag delat ett kontor med en av mina kollegor. Helsingborgshems kontor bygger på en filosofi kring aktivitets och verksamhetsbaserade arbetsplatser. Detta betyder i praktiken att alla kontor är indelade i olika zoner: café, fokus och surr. Detta låter kanske lite förvirrande och som tur fanns kontorshandboken (puh lättnad) med förklaringar. För min del betyder det att det finns inga fasta arbetsplatser, så jag kan sitta och arbeta utifrån vad jag känner och vad jag ska göra. En del av Helsingborgshems vision är att möten kan ske spontant och kontoret ska vara en plats att trivas på. Det ska bli otroligt spännande att få arbeta i sådan struktur. Hur påverkar detta företaget? Mig själv? Kommer jag bli effektivare? Eller behöver jag ett ”fast plats” för att fokusera? Alla dessa frågor kan tiden bara svara på, och än så länge trivs jag i denna struktur. Jag känner hur kreativiteten bubblar i hela kroppen och ger mig energi. Att få denna möjlighet som trainee att byta uppdrag och arbetsplats är ovärderligt. Jag får en massa tankar och nya erfarenheter skapas, vilket jag har en känsla kommer följa med mig hela mitt yrkesliv.

Så nu ska jag låta kreativiteten flöda och kanske har jag svar på alla mina frågor i slutet av utbytet, vem vet?

Kärlek!

Amanda

Avbryt

Lämna en kommentar