Snart semester

Jag sätter mig vid mitt skrivbord och tittar ut över kontorslandskapet där jag nu har min plats i Höganäs kommun. Jag hör barnens lek och skratt från förskolan bredvid. Solen skiner och allt är grönt ute. Tiden har gått så fort. Vilka möjligheter vi får i traineeprogrammet.

Jag minns den dagen jag blev uppringd av traineeprogrammets projektledare. Det var så mycket blandade känslor, nyfikenhet, glädje men också en liten oro. Tänk om jag inte får arbeta med det som jag hoppades att programmet skulle gå ut på, vilket för mig var utveckling och förbättring. Men det blev bättre än vad jag hade kunnat hoppas på. I Bjuv som är min hemkommun så formade vi arbetssättet tillsammans för att passa både mig och verksamheten. Detta har inneburit en rad projekt, så som att införa ett rapporteringssystem, utbildning samt att underlätta kommunikationen mellan sjuksköterskor.

Nu är jag i Höganäs kommun och jobbar med ett övergripande projekt gällande introduktionen för hela Höganäs omsorg AB. Att få möjligheten att komma till en utbyteskommun under fyra månader och få nya perspektiv är både spännande och lärorikt. Att få se hur de olika kommunerna är uppbyggda och hur de arbetar, vad de har för mål och hur de ser på framtiden är väldigt intressant.

Jag ska inte säga att det var helt enkelt att byta kommun. Du har hittat ditt arbetssätt, dina rutiner och lärt känna kollegorna och då är det dags att gå vidare för ett tag. Det är här det har varit så bra med handledare och chef. Handledarna ska finnas där och stödja och hjälpa oss i vår utveckling. De finns där när jag behöver råd, skapar en trygghet och en grund att stå på för att bygga vidare och utvecklas i min roll.

Nu är det snart semester och jag hoppas att sommaren fortsätter som den börjat med sol, bad och grillning. Det känns sorgligt att lämna Höganäs men jag ser också fram emot att få fortsätta med de projekt som är påbörjade i Bjuv och nya utmaningar som väntar där. Så jag ser med glädje fram emot hösten. Det är en härlig känsla att längta till jobbet!

Ha nu en riktigt härlig sommar! Vi traineer som snart är ”gammeltraineer” ser mycket fram emot att få träffa de nya traineerna till hösten!

Soliga hälsningar

Sandra Bingström

Avbryt

Lämna en kommentar