Brightside vs darkside…

Hej i värmen!

Nu är de flesta av oss traineer tillbaka på arbetet efter en underbar och varm semester. Det har varit skönt att ladda upp krafterna efter utbytesperioden och innan arbetet i hemkommunerna drar igång för fullt. Idag är det jag (Emmy) som skriver lite om mina tankar kring utbytesperioden och hur det känns att komma tillbaka till min hemkommun Helsingborg.

I december förra året var jag så ivrig att få reda på vart min utbytesplacering skulle vara. När jag äntligen fick mejlet om placeringen så satt jag med min handledare på hennes kontor. I slutet av samtalet så sa hon: ”jaha nu ska du över på the darkside”. Under min första dag i Landskrona säger min nya handledare ”Välkommen till the brightside”. Vadå brightside eller darkside, skulle det ena vara bättre än det andra? Samtidigt som båda handledarna sa att de jobbade på the brightside? Jaja, jag får väl skapa mig en egen uppfattning…

Jag har haft min utbytesperiod i Landskrona stad på stadsledningskontorets löneenhet. I vanliga fall arbetar jag som HR-trainee på Skol- och fritidsförvaltningen så ni kan tänka er att arbetsuppgifterna skiljer sig en hel del. Min primära arbetsuppgift var att skapa en visuell processkatalog för löneenheten. När jag fick information om detta så var min första tanke, vad är ens en processkatalog?! Hur ska jag fixa detta? Jag arbetar ju med HR, inte med lön eller att skapa visuella processkataloger… men det löste sig fint. Jag började med att lära mig programmet som jag skulle arbeta i och sen var det bara att köra igång. Jag intervjuade personer på löneenheten och försökte förstå och skapa visuella processer för att se hur de kan arbeta smartare. Efter att jag skapat alla processer anordnade jag en workshop dag där alla medarbetare på löneenheten åkte till en konferensanordning för att granska processerna och tillsammans bestämma det mest optimala sättet att arbeta på. När processkatalogen var spikad påbörjades förankringsarbetet ut mot cheferna i staden. Jag hann tyvärr inte vara med på alla förankringsmöten eftersom utbytesperioden led mot sitt slut, men jag har fortfarande kontakt med min handledare i Landskrona och väntar nyfiket på resultatet. Det har varit intressant att arbeta i en annan kommun. Jag har lärt känna fantastiska människor och blivit mer insatt i vilket stort arbete lönekonsulterna gör.

Tiden i Landskrona var lärorik men jag känner ändå att det är skönt att komma tillbaka till min hemkommun. Redan innan utbytesperioden påbörjade jag och min handledare i Helsingborg en plan inför höstterminen. Nu i höst ska jag få mer ansvar över de arbetsuppgifter som jag gjorde förra året så som medarbetarundersökningen, HR-nyckeltal och lärarlönelyftet. Jag ska också arbeta med mer operativa HR-frågor. Här på Skol- och fritidsförvaltningen är det full fart nu när skolorna börjar så jag kommer garanterat få arbeta med andra intressanta HR-frågor som dyker upp. Om en knapp månad (den första september) kommer de nya traineerna att påbörja sin anställning i Familjen Helsingborg, och det ska bli så kul att lära känna det nya gänget som kommer!

Okey, nu kanske det är hög tid att verkligen avgöra om Helsingborg eller Landskrona är the brightside och vilken stad som är the darkside? Borta bra men hemma bäst brukar man säga men enligt min mening är både Landskrona och Helsingborgs stad the brightside. Men kanske kommer kommunerna ständigt kommer tampas om vem som är bäst? Men i sådana fall är det bra, för enligt mig blir man alltid lite bättre och vassare om man strävar mot något. Så låt kommunerna tävla vidare så kommer det med all säkerthet att leda till något fantastiskt för både anställda och invånare i kommunerna!

Ha det gött!

Avbryt

Lämna en kommentar