Enter Grupp 13

Under det gångna året har vi här på bloggen haft nöjet att stifta bekantskap med traineegrupp 12. Här har de olika gruppmedlemmarna delat med sig av sina intryck och lärdomar under sin tid ute i kommunerna. Men precis som med de flesta bra saker har också deras traineeperiod ett slut. Gruppens tid tillsammans är på upphällningen och efter årsskiftet kommer grupp 12 att upplösas och endast bestå som ett minne ute på de olika förvaltningarna.

Men misströsta icke! För även om grupp 12 sjunger på sista versen finns det nya förmågor som är beredda att föra traineeprogrammet vidare. Det är dags att stifta bekantskap med grupp 13! Det är vi som nu tar över stafettpinnen, bland annat genom att successivt annektera den här bloggen.

Jag som har fått äran att som första gruppmedlem inviga grupp 13:s närvaro i bloggosfären heter David. Till vardags arbetar jag med verksamhetsutveckling i Örkelljunga kommun. Tidigare har jag arbetat på utlandsmyndighet och inom den idéburna sektorn, men sedan knappt två månader tillbringar jag som sagt merparten av min arbetstid på kommunledningsförvaltningen i Örkelljunga.

Örkelljunga är en av de mindre kommunerna inom Familjen Helsingborg, och mitt intryck är att detta påverkar mitt arbete i allra högsta grad. Närheten till medborgare, beslutsfattare och kollegor gör att jag har förutsättningar att genomföra mitt arbete snabbt och effektivt. Det innebär även att jag får möjlighet att jobba inom en rad olika fält, och därigenom få en bred inblick i en stor del av den kommunala verksamheten. Idag har jag exempelvis kartlagt kommunens bilpark, uppdaterat socialförvaltningens organisationsträd, skissat upp en ny föreskrift för torghandel samt besvarat frågor från allmänheten gällande den pågående fiberutbyggnaden.

Just fiberutbyggnaden är en het potatis inom kommunen. I veckan anordnar kommunen ett stormöte för allmänheten, där det företag som ansvarar för fiberanslutningen i kommunen kommer och berättar hur arbetet går. Personligen ser jag hemskt mycket fram emot mötet, och det ska bli spännande och häftigt att stifta praktisk bekantskap med stormötet som redskap för medborgardialog. Jag kan redan nu tipsa om att hålla utkik på vårt gemensamma Instagramkonto där jag kommer försöka återge det som inträffar under mötet.

Summa summarum vill jag påstå att min hittills ännu korta tid i Örkelljunga har varit utmanande och utvecklande på många sätt. Jag ser fram emot min fortsatta tid här och jag övertygad om att jag kommer att ha nytta av de lärdomar jag hittills dragit i mitt framtida arbetsliv.

Vi ses!

David

Avbryt

Lämna en kommentar