Ledarskapskavalkad och Fika med Familjen!

Hejsan!

Jag heter Madeleine och är en av de elva traineerna i traineegrupp 13. Mitt uppdrag under traineeprogrammet är placerat på utbildningsförvaltningen i Höganäs kommun. Jag är utbildad logistiker och har noll erfarenhet av bloggande, så vi får se hur detta kommer gå.

Precis som alla andra undrar ni säkert vad i hela friden en logistiker gör. ”Kör du lastbil?” är inte en ovanlig fråga att få när jag säger att jag är utbildad inom logistik. Jag har dock aldrig suttit i en lastbil och än mindre provat på yrket som lastbilschaufför. Att koppla samman ordet logistik med lastbilar och transporter är absolut rimligt, likaså att tänka på lager och andra yrkesområden där produkter flyttas fram och tillbaka på ett gärna så effektivt sätt som det bara går.

Men… Som logistiker-trainee i Höganäs kommun arbetar jag varken med lagereffektivisering eller som lastbilschaufför. Jag arbetar istället med processer och processkartor. Förhoppningsvis ska utbildningsförvaltning i Höganäs i slutet av 2019 ha tillgång till en så kallad verksamhetshandbok där deras viktigaste processer framgår. Vi vill ju att alla kommunens invånare har tillgång till en jämlik skola vilket vi möjliggör genom att förvaltningen arbetar på samma sätt i processerna och styr arbetet centralt.

Nog pratat om mig! Denna vecka har varit en händelserik vecka för både traineegrupp 12 och 13. Under tisdagen och onsdagen var vi alla på ledarskapskavalkad där vi fick lyssna på flera inspirerande ledare som bland annat berättade sina bästa tips för att bli ledare och hur de kommit dit de är idag. Den första föreläsaren under kavalkaden var Dennis Westerberg, utsedd till årets talare och skrivit boken ”bara en tanke – din guide till villkorslöst välmående”. Vi fick även höra Emma Nordwalls berätta om hur det är att vara kvinnlig ledare inom den otroligt mansdominerande räddningstjänsten och Michael Rosenlind som gav oss alla en ny förståelse för hur viktigt det är med empatiskt ledarskap. Två dagar och sex föreläsningar senare var det ett slitet men glatt gäng traineer som lämnade kavalkaden.

För traineegrupp 13 väntade idag ett spännande projektmöte. Vi har nämligen fått veta vilket projekt som kommundirektörerna har bestämt sig för! Projektet som vi kommer arbeta vidare med under det kommande året har vi valt att kalla ”Fika med Familjen!” och så småningom ska projektet resultera i ett event för unga företagare. Följ med oss här på bloggen så kommer ni snart få veta mer om projektet.

Jag önskar er alla en fortsatt mysig vecka i höstmörkret.

Avbryt

Lämna en kommentar