Chefstrainee eller biträdande enhetschef?

Hej på er!

Socialmedia-tåget rullar vidare och den här veckan har det stannat hos mig. Mitt namn är Rebecka och jag är traineeprogrammets första chefstrainee(eller biträdande enhetschef som tjänsten hette). Jag befinner mig på Vård och omsorgsförvaltningen i Helsingborg där jag ”arbetar” som enhetschef på ett vårdboende. Skillnaden mellan mig och mina kollegor att jag inte har lika mycket egna uppgifter utan har en mer skuggande roll till min handledare, som är enhetschef på vårdboendet.

Jag har nog alltid sett chefsyrket som en potentiell karriärväg för mig, men den stora frågan har varit hur jag tar mig dit? Vart ska jag börja? När jag då fick platsen på traineeprogrammet, kände jag att det här är min väg in! Det har varit en krokig väg i början av programmet, vilket skapade en rädsla för att det här skulle gå åt skogen. Men efter ett tag började vi få ordning på min arbetsvardag och jag hamnade på ett vårdboende i Mörarp. En spännande arbetsplats på många olika sätt, dels att det finns stora utmaningar för enhetschefen men också att det är en plats med möjlighet till utveckling. Under den korta tid som jag har varit där har jag sett många olika sidor av yrket enhetschef, något som jag ser som god erfarenhet inför min framtida roll.

Men ni undrar säkert vad som händer i vår traineegrupp och med vårt projekt. Eftersom julen står och knackar på dörren och flera av oss går snart på julledighet så är det julavslutning på Fredriksdal som står på schemat den här veckan. Men trots att det heter julavslutning så tar inte vårt projekt någon paus. Vi är i fullgång med att ta fram vår projektplan som ska presenteras för kommundirektörsgruppen i mitten av januari och det är många faktorer som ska vara på plats. Den stora frågan som står och väger just nu är vilken målgrupp vårt projekt ska ha. När den är beslutad kommer även flertalet andra bitar att falla på plats och vi närmar oss en färdig projektplan.

Hoppas ni får en toppen vecka!

Avbryt

Lämna en kommentar