Äventyr i Höganäs

Nu har det gått nästan 5 månader sen vi började på traineeprogrammet i höstas. Det känns som att tiden bara har rusat iväg, samtidigt som man har varit med om så oerhört mycket. Snart är det dessutom dags för nästa steg i traineeprogrammet, då det i mars månad bär iväg till våra utbyteskommuner. Min kommun blir Örkelljunga där nya spännande äventyr inom VA (Vatten och Avlopp) väntar på mig.

Ett litet mindre äventyr som jag redan fått vara med om är när det sprang läck på en gammal gjutjärnsledning på Storgatan i Höganäs, en fredagskväll strax före jul. När jag och min handledare kom till platsen hade rörläggarna på markbyggnadsavdelningen redan; stängt av vattnet, lokaliserat läckan och var i full färd med att gräva sig ner till röret. På mindre än en timme var röret frilagt och en reparationsmuff hade funnit ett nytt hem ovanpå den läckande ledningen. Dessvärre blev vi snart varse om att det hade sprungit läck på mer än ett ställe på ledningen. Killarna i gropen uppskattade inte den resulterande duschen, när vi testade att sätta på vattnet igen, då vattnet sprutade upp som en fontän från ett annat hål en halvmeter bort. Det var bara att stänga vattnet så snabbt som möjligt och gå på jakt efter ytterligare en reparationsmuff. Kvällen slutade lyckligt när den andra muffen kommit på plats och de boende hade vatten igen efter ytterligare 30 minuter.

Avbryt

Lämna en kommentar