Utbytesperiod

Idag började en ny del i traineeprogrammet, det har nämligen blivit dags för utbytesperiod. Det innebär att alla traineer kommer under fyra månader att vara i en annan kommun/förvaltning. Jag själv kommer att spendera min utbytesperiod i Höganäs på deras socialförvaltning med placering på HR. Ett uppdrag som skiljer sig från min tid på Boklidens vårdboende i Helsingborg. Anledningen till att jag inte har fått något konkret chefsuppdrag beror på att inte hade kommit in några uppdrag som motsvarar min tjänst. Detta löstes dock genom att en del av min tid i Höganäs ska jag få följa med en chef i hemvården och se hur hon arbetar. Spännande!

Vad ska jag då göra i Höganäs? Jo, grunduppdraget är att arbeta med delar ur den kompetensförsörjning plan som kommunledningen i Höganäs antog hösten 2018. En plan som grundar sig på SKLs (Sveriges kommuner och landsting) rapport om rekrytering. Där presenteras nio olika områden som är identifierade som utmaningar gällande rekrytering. Vilka av dessa områden som jag ska arbeta med är fortfarande oklart, och brainstorming sker först nästa vecka efter att det har presenterats på ledningsgruppen. Oavsett vad så ser jag fram emot den här perioden dels för att få se lite andra områden men också att få ta del av de framtida utmaningar som välfärdens står inför. Så kommer även jag göra om jag blir chef efter avslutad traineeperiod.

Nu ska jag snart ta helg och njuta av att våren är på ingång!

Trevlig Helg!

Avbryt

Lämna en kommentar