Studiebesök på det nya vattentornet i Helsingborg!

Hej!

För ett litet tag sen var jag, tillsammans med GIS-gruppen här på NSVA, på besök i det nya vattentornet som håller på att byggas i Helsingborg strax intill Österleden.

Vattentornet kommer bli cirka 40 meter högt (42 meter på den högsta punkten för att vara exakt!), och består av 24 stycken pelare som tillsammans bär upp en ring om 90 meter i diameter.

Tornet i sig är helt gjort av betong, men för att ytterdelarna ska få en jämn och enhetlig yta har gjutformarna försetts med plankor, vilket gör så att utsidan av tornet ser ut att vara byggt i grå träplankor. Marken runt om pelarna kommer höjas för att skapa en gräsklädd sänka i mitten under vattentornet. Tanken är att grönytan ska vara tillgänglig för allmänheten och kunna användas till offentliga evenemang, såsom konserter.

Bygget av vattentornet är en del av ett större program för att trygga den framtida vattenförsörjningen inom regionen. Invigning beräknas till sommaren 2020.

Som samhällsplanerare tycker jag att det är otroligt spännande med offentliga rum, och hoppas verkligen att det nya vattentornet faktiskt kommer användas som mötesplats och inte enbart vattentorn!

P.S Spana gärna in vattentornets egna instagram för att se utvecklingen av bygget – vattentornhbg

/Milou, traineegrupp 13

Avbryt

Lämna en kommentar