Summer is coming!

Sommaren står och knackar på dörren och ännu en period av traineeprogrammet närmar sig sitt slut. Utbytesperioden har varit lärorik på många sätt, allt ifrån att ta del av hur en mindre kommun arbetar men också se att de flesta kommunerna står inför samma utmaning. Under den här perioden har jag även fått ta del av HRs arbete och hur jag som framtida chef kan använda dem som hjälp och stöd i mitt arbete. Jag har fått arbeta med allt ifrån deras kompetensförsörjningsplan till att ta fram olika rutiner som ska gälla för verksamheterna.

I början uteblev dock möjligheten att ta del av rollen som enhetschef så med lite justeringar har jag även fått ta del av chefsuppdraget inom LSS i Höganäs och äldreomsorg i Helsingborg. Oerhört intressant och lite av en lyx att få möta så många ledare och ta del av deras arbete. Känns som om jag har fingrarna i en godisburk och har möjlighet att bara välja de goa bitarna. Givetvis har det känts lite tråkigt att bara få vara med en dag i veckan då det blir svårt att komma in ordentligt i verksamheten men också att få ta del av arbetsuppgifter.  Men överlag väldigt tacksam för den här möjligheten och har skapat mig ett nätverk som jag tror att jag kommer ha nytta av i framtiden.

Vad det gäller vårt kära projekt så händer det grejer nu! Inom det närmsta är alla föreläsare spikade och vi kan skicka ut våra inbjudningar till lärarna. Känns spännande och föreläsarna som vi har fått tag i är väldigt peppade på att få vara med och inspirera ungdomar. Dock finns det alltid ett orosmoment att inga kommer, men det tror jag att vi löser genom att få komma ut och träffa lärarna. Så känner ni någon lärare på gymnasier inom Familjen och som har elever som är intresserade av företagande, ge dem gärna en hit om oss!

Nu väntar förhoppningsvis en lika fin sommar som förra året, där man får njuta av ljumna och långa sommarkvällar som toppas med härligt sällskap. Min plan är också att ladda upp, samla tankar och kraft för att lägga i en ytterligare växel i höst så att jag känner mig redo för att axla en roll som enhetschef.

På återseende gott folk!
Trevlig sommar!

// Rebecka, enhetschefstrainee.

Avbryt

Lämna en kommentar