Planarkitekten med spring i benen!

Binai Ahmad är sprintern från Karlskrona som tog sig hela vägen till en åtråvärd traineeplats i Familjen Helsingborg.

23 år gammal, efter högskoleutbildning var hon redo att rivstarta sin karriär. Sagt och gjort. Efter att hennes ansökan till traineeprogrammet blivit granskad i konkurrens med hundratals andra kandidater fick hon svar att hon gått vidare. Nu väntade en audition som bestod utav caselösning i grupp samt en personlig presentation. Nästa steg bestod av ytterligare ett case och en djupintervju.

Personlig utveckling lockade

Efter utbildning i fysisk planering blev Binai erbjuden en tjänst som Planarkitekt i Örkelljunga som är en utav orterna i samarbetet Familjen Helsingborg. Flyttlasset gick från Blekinge till Skånes nordvästra hörn, där väntade både nya kollegor och en ny förening för hennes stora intresse sprint. Att få arbeta med personlig utveckling var en del som Binai lockades utav samt att programmet vände sig till unga utan någon längre arbetslivserfarenhet. Binai fick direkt ett stort ansvar och en viktig roll i kommunen. Hennes första arbetsuppgift som trainee var nämligen att ta fram en detaljplan i Örkelljunga. Hon arbetade även med att i ett planprogram planera för ett större område i Örkelljunga tätort. Vid sin sida har Binai haft en handledare som hon samarbetat nära med och kunnat ställa alla sina frågor till.

En växande kommun

Efter traineeåret fick Binai erbjudandet att stanna kvar på sin arbetsplats och idag arbetar hon fortsatt med planprogrammet.

Samhällsbyggnadsprocesser är långa då det är många frågor och aspekter att utreda, samt många olika parter som en för dialog med.

Hon är även projektledare för projektet ”Digitalisering av detaljplaner” som innebär att man digitaliserar äldre detaljplaner och skapar rutiner för att ta fram nya detaljplaner digitalt.

Örkelljunga är i en expansiv fas och det är stora projekt på gång vilket är mycket roligt att få vara en del av och bidra till. Men roligast är att få träffa och samarbeta med mina kollegor på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ett team samhällsentreprenörer

Traineegruppen som Binai även ingick i bestod totalt av åtta traineer med olika utbildningsbakgrunder, alla utspridda i Familjen Helsingborgs kommuner. Under traineeåret ingick 25% utvecklingsdagar, studiebesök och ett gemensamt projektarbete.

– Jag har lärt mig mycket kring ledarskap, organisation och personlig utveckling som jag kommer att ta med mig under hela min karriär!

  

  

Fick du hjälp av informationen på sidan?